Verkottumista Hangon tenniskentillä

Perinteinen elokuinen Lakimiestennis-tapahtuma täytti Hangon kasinomiljöön tenniskentät. Hangossa kisattiin nyt viidettä kertaa.

– Hanko on todellinen kesäkaupunki ja tarjoaa upeat puitteet tällaisen tapahtuman järjestämiseen, Hangon kisojen järjestäjä, asianajaja Pertti Mandell sanoo.

Hänen mukaansa Hangon tenniskerho ja kaupungin yrittäjät ovat aina toivottaneet pelaajat tervetulleiksi. Myös palaute pelaajilta on ollut hyvää ja sää on suosinut. Vain kerran pelejä on jouduttu siirtämään sateen vuoksi sisälle.

Ensimmäinen Lakimiestennis järjestettiin Tampereen kuuluisilla Pyynikin kentillä vuonna 1991. Tapahtuman alullepanija ja Tampereen kisojen järjestäjä, käräjätuomari Kimmo Valkiala, kertoo aloitteen valtakunnalliseen kisaan kypsyneen tennistä pelaavien tamperelaiskollegoiden parissa.

– Syntyi ajatus, että omia paikalliskisoja voisi laajentaa. Olin tuolloin Lakimiesliiton paikallisasiamies ja esitin idean silloiselle liiton toiminnanjohtajalle, Raino Seleniukselle. Hän innostui ajatuksesta ja siitä se lähti.

Ensimmäisissä kisoissa pelaajia oli noin 40. Vähitellen kisat suurenivat niin, että parhaimmillaan mukana on ollut liki 80 pelaajaa. Määrä on sittemmin vakiintunut 30–40 pelaajaan. Vuonna 2001 päätettiin vaihteeksi järjestää yhdet kisat Hangossa. Tästä muodostui tapa, ja sen jälkeen tapahtuma onkin järjestetty vuorovuosin Tampereella ja Hangossa.

Mandell ja Valkiala näkevät Lakimiestenniksen tulevaisuuden myönteisesti ja kannustavat mukaan myös uusia tenniksen harrastajia.

– Jos on vähänkin pelannut, kannattaa osallistua. Pelaamaan pääsee varmasti, ja jokaiselle taataan vähintään kaksi ottelua, Mandell lupaa.

Valkiala muistuttaa, että tennistaitojaan ei kannata ujostella eikä tähdätä pelkkään voittamiseen.

– Luvassa on viikonloppu mukavassa seurassa hauskaa pitäen ja uusiin kavereihin tutustuen, tosin ohessa myös hieman tennistä pelaten.

Tutustumista eri alojen osaajiin

Vuosia tapahtumaan pelaajana osallistunut Pekka Jäntti, asianajaja ja lakimiesliiton hallituksen jäsen, korostaa tapahtuman rentoa tunnelmaa.

– Täällä ei pelata hampaat irvessä, vaan tämä on enemmänkin vapaa-ajan viettoa. Peleistä voi nauttia vaikkei menestyisikään.

Jäntti pitää vastaavantyyppisiä tapahtumia arvokkaina myös verkottumisen kannalta.

– Vaikka Lakimiesliiton jäsenillä kaikilla on juristin koulutus, erilaisten ammattien kirjo on yllättävän laaja. Tällaiset tapahtumat tuovat mahdollisuuden verkostoitua ja tutustua eri aloilla toimiviin kollegoihin. Tuttavapiiri laajenee ja samalla ymmärrys eri toimenkuvia kohtaan kasvaa.

Tänä vuonna mukana oli lakimiehiä asianajotoimistoista, yksityissektorilta, oikeuslaitoksesta, yliopistosta ja valtion­hallinnosta.

Pelikentältä tulleet Lakimiestenniksen konkarit, asian­ajajat Tom Sumelius ja Nils-Henrik Wasenius, kehuvat sekä Hangossa että Tampereella järjestettyjä kisoja hienoiksi ja hyvin organisoiduiksi tapahtumiksi. Heidän mukaansa tunnelma on ­aina ollut hyvä ja pelien lomassa on solmittu uusia tuttavuuksia.

– On hienoa, että Lakimiesliitto on ollut mukana tukemassa tapahtumaa. Toivottavasti myös järjestäjiltä löytyy jatkossa intoa pitää perinne yllä, Wasenius toivoo.

– Kisoihin osallistuminen lisää myös motivaatiota pitää lajin harrastusta yllä pitkin vuotta, Sumelius sanoo.

Hän kuitenkin muistuttaa, että mukaan voi tulla vaikkei olisikaan kilpapelaaja.

– Kaikille pelaajille löytyy sopivan tasoinen vastustaja useista eri sarjoista.

Naisten tennis nousussa

Tänä vuonna Lakimiestennis keräsi ennätysmäärän naisosallistujia, vaikka lisää mahtuisikin mukaan.

Hangon kisojen ensikertalainen, tutkijatohtori Päivi Tiilikka, rohkaisee tennistä pelaavia naisia osallistumaan tapahtumaan. Tiilikka sanoo ymmärtävänsä, että kynnys ilmoittautua voi olla monelle korkea. Hänet mukaan houkutteli kisoissa jo aiemmin pelanneiden kollegoiden positiiviset kertomukset aikaisemmista lakimiestenniksistä ja halu pelata hyviä pelejä kivassa porukassa.

– Kyllä kannattaa osallistua, Tiilikka vakuuttaa.

– Mukaan voi tulla, vaikkei harjoittelisikaan huipputasolla. Tapahtuma on enemmänkin kivaa ajanviettoa ja yhdessä tekemistä, hän kertoo.

Kentällä nelinpeliä pelaavat naiset yhtyvät Tiilikan kommentteihin ja toivottavat uudet tulokkaat tervetulleiksi.

 

Tulokset

Miehet:
1. Jouki Härkönen
2. Pekka Kolppanen

Naiset:
1. Johanna Hervonen
2. Päivi Tiilikka

Kaikki tulokset:
www.lakimiesliitto.fi