Vierumäki elää talvellakin

Meillä käy vuosittain yli 400 000 asiakasta. Tänne voi tulla viettämään lomaa mihin vuodenaikaan tahansa, opiston palvelupäällikkö Tarja Forsius sanoo.

Vierumäellä käy sulassa sovussa ihmisiä laidasta laitaan: nuoria, perheitä, huippu-urheilijoita, eri lajien joukkueita, yhteisöjä, yrityksiä, urheilujohtajia ja eri tutkintoja suorittavia urheilualan opiskelijoita.

– Jotkut saattavat mieltää Vierumäen pelkästään huippu-urheilijoiden paikaksi ja ajatella, että tavallinen, vähänlaisesti liikkuva ei joukkoon sovi. Se ei kuitenkaan pidä millään muotoa paikkaansa, Forsius korostaa.

Golf, tennis ja hiihto vetävät väkeä

Vierumäellä lomaileva voi majoittua joko hotellissa tai lomamökissä. Osa mökeistä on yksityisten, eri liittojen ja yrityksien omistuksessa.

Suosituimpia lomamökkien vuokrausaikoja ovat koululaisten loma-ajat. Liikkumislajeista suosiossa ovat muun muassa perinteiset golf, tennis ja hiihto, jotka vetävät kovasti väkeä opistolle.

– Ihmiset ovat löytäneet myös muut aktiviteetit, Vierumäen opiston tuotepäällikkö Tuomo Järvinen kertoo.

Urheiluopistolla on muun muassa paljon erilaisia liikuntatiloja ja kenttiä, joita kukin voi varata pelihalujensa mukaan. Myös uimahalli ja hemmottelukylpylä ovat lisänneet kävijämääräänsä uuden span myötä.

– Vierumäen nettisivuilta www.vierumaki.fi löytyy päivitetty viikkoinfo, josta voi etukäteen käydä katsomassa muun muassa uimahallin ja span aukioloajat sekä ohjatut Active Hour -tunnit, Järvinen vinkkaa.

Sporttipassi omatoimiliikkujille

Järvinen mainitsee myös suosituksi tulleen sporttipassin, joka tarjoaa asiakkaille kohtuulliseen hintaan mahdollisuuden eri liikuntalajien omatoimiseen harrastamiseen.

– Omatoimiliikunnan sporttipassin voi ostaa eri pituisiksi ajoiksi. Näin talvisin sillä pääsee muun muassa uimahalliin, kuntosalille, urheiluhallin juoksuradalle, suunnistamaan ja sauvakävelemään. Kesäisin käytössä on lisäksi luontopolku ja frisbeegolfrata, hän selventää.

– Sporttipassi toimii liikunnan aktivaattorina. On helppoa ja edullista osallistua vain passia vilauttamalla.

Kuntotestillä alkuun

Vierumäellä liikunnan voi aloittaa myös testauttamalla kuntonsa. Liikunta- ja terveysklinikalla tapahtuva testaus on erittäin suosittua, sillä peräti yli 10 000 henkilöä käy testipaketin läpi vuosittain.

– Asiantunteva palaute kuntotestin jälkeen avaa sen idean oikealla tavalla, Järvinen kertoo.

– Testiin voi mennä missä kunnossa tahansa, mutta lähtötilanne on hyvä selvittää. Vertailujoukkona käytetään tuhansia muita suomalaisia, jotka ovat käyneet läpi tuon saman paketin.

Vierumäellä työskentelee myös kymmenen vakituista liikunnanohjaajaa, joilta voi halutessaan varata yksityistunnin vaikkapa tenniksen- tai hiihdonopetuksesta.

Ryhmille opistolla on suunniteltu erityinen liikunta- ja elämysmenu, joka sisältää erilaisia tuotteita rennosta yhdessäolosta lihaskuntoa ja liikkuvuutta lisäävään kuntoliikuntaan. Tarjolla on muun muassa erilaisia tiimikisailuja, toimintaratoja, eränkävijänkierroksia ja patikkaretkiä. Ryhmässä liikkujat pääsevät halutessaan kokeilemaan myös erilaisia joukkuelajeja, kuten curlingia tai zumbaa.

Hemmottelua ja elämyksiä

Vaikka useimmat hakevat lomaltaan aktiviteetteja, loman voi halutessaan ottaa myös täysin levon kannalta.

– Oma loma kannattaa suunnitella juuri sellaiseksi kuin haluaa, Tarja Forsius kannustaa.

– Meille voi tulla myös löhölomalle; vaikkapa vain nautiskelemaan hyvästä ruoasta sekä kylpylän, kosmetologien ja hierojien palveluista.

Hemmottelua ja elämyksiä kaipaaville Vierumäellä on luvassa tulevana keväänä uutta, sillä toukokuussa alueelle aukeaa kokous- ja kongressihotelli Scandic-Vierumäki. Huoneiden ja kokoustilojen lisäksi hotelliin tulee muun muassa 10-ratainen viihdekeilahalli, monta uutta ravintolaa sekä Wellnes & Spa -hemmottelukeskus, joka tarjoaa rentoutumiseen liittyviä palveluita.

 

Liiton mökkilomalle

• Lakimiesliitolla on kolme lomamökkiä Vierumäellä sekä kaksi mökkiä Levillä ja kaksi Rukalla.
• Mökkejä haetaan kaksi kertaa vuodessa, ja ne vuokrataan hakemusten perusteella arpomalla.
• Vapaaksi jääneitä aikoja voi varata puhelimitse tai sähköpostitse.
• Vuokrattavat ajanjaksot ja hinnat sekä lisätietoja mökeistä löytyvät liiton jäsensivujen Mökit-kohdan alta.
• Lisätietoja Hannele Törniltä, puh. 09–8561 0315 tai sähköpostitse lomamokit(at)lakimiesliitto.fi

Lakimiesliiton mökit Vierumäellä

Loma-aika

Loma-aika 109 A sijaitsee Vierumäellä lomamökkikylässä. Golf-kentälle on matkaa kilometri, uimahalliin sekä muihin urheilutiloihin 1,5 kilometriä. Puurakenteisessa paritalon mökissä on takkatupa, kaksi makuuhuonetta, makuuparvi, keittiö, erillinen wc sekä saunatilat. Kaikkiaan 60 neliömetrin mökkiin mahtuu majoittumaan 6 henkilöä. Kesäaikaan mökin vuokraan kuuluu myös neljä pelioikeutta sisältävä golf-osake ja mökin läheisyydessä olevan ulkotenniskentän käyttö.

Kuntorinne

Kuntorinne 59 sijaitsee myös Vierumäen lomamökkikylässä. Golf-kentälle on matkaa kilometri, uimahalliin sekä muihin urheilutiloihin 1,5 kilometriä. Puurakenteisessa 68 neliön mökissä on takkatupa, kaksi makuuhuonetta, makuuparvi, keittiö, erillinen wc sekä isot saunatilat. Kaikkiaan mökkiin mahtuu majoittumaan 7 henkilöä. Kesäaikaan mökin vuokraan kuuluu myös neljä pelioikeutta sisältävä golf-osake ja mökin läheisyydessä olevan ulkotenniskentän käyttö.

Golf Resort

Liiton lomahuoneisto Vierumäen Golf Resort alueella sijaitsee uuden golfkentän välittömässä läheisyydessä. Huoneiston 90 neliötä sisältävät tilavan ja valoisan olohuoneen, kaksi makuuhuonetta, avoimen keittiön, kolme kylpyhuonetta, saunan sekä lasitetun terassin. Makuupaikkoja on yhteensä kuudelle henkilölle. Huoneiston käyttäjillä on pelioikeus Vierumäen Golf Glub Oy:n golfkentällä alennettuun green fee -hintaan. Mökin vuokraan kuuluu myös lähellä olevan ulkotenniskentän käyttöoikeus.