Viiden vuoden lehdet luettavissa internetissä

Lakimiesuutisten sähköistä arkistoa on helppo käyttää. Se on oiva apuväline, kun muistat jonkin artikkelin, mutta et sitä, milloin se on julkaistu. Arkiston hakupalvelin tuo jutun luettavaksesi hetkessä, eikä sinun tarvitse käydä läpi jokaista postista tullutta numeroa.

Tai jos haluatkin hankkia tietoa jostain aiheesta. Jälleen hakukone löytää ­sinulle kaikki kyseisestä aiheesta Lakimiesuutisissa kirjoitetut jutut vuodesta 2004 lähtien. Tarvitset vain Lakimiesliitolta saamasi tunnukset, ja koko arkisto on käytössäsi. Alla olevien vinkkien avulla pääset hyvään alkuun Lakimiesuutisten sähköisen lehden lukijana.

1. Tämä näkymä avautuu hakeuduttuasi osoitteeseen www.juristiuutiset.fi. Kansisivulla voit tutustua tuoreimman lehden sisältöön ja lukea kunkin jutun esittelytekstin. Oikeassa ylänurkassa olevasta Kirjaudu sisään -kohdasta napauttamalla pääset käsiksi artikkeleihin sekä arkistoon. Kolumneja pääset lukemaan kirjautumatta sisään.

2. Tarvitset käyttäjätunnuksen sekä salasanan päästäksesi lukemaan Lakimiesuutisten sisältöä. Tunnuksesi saat Lakimiesliitosta, ja ne ovat samat kuin liiton omilla kotisivuilla.

3. Kirjauduttuasi sisään sinulla on Lakimiesuutisten sähköinen arkistokanta käytössäsi. Voit lukea­ tuoreinta lehteä tai kaivaa haluamaasi artikkelia lehden arkis­tosta. Kirjoita hakutekstiksi yksi tai useampi sana, jonka tai joiden haluat esiintyvän etsimässäsi artikke­lissa. Halutessasi voit määritellä, pitääkö sanan/sanojen esiintyä jutun otsikossa vai tekstissä. Lisäksi voit etsiä sanaa/sanoja arkiston kaikista artikkeleista tai vain tietyn ajanjakson lehdistä. Määriteltyäsi haluamasi­ reunaehdot klikkaa lähetä -kohtaa.

4. Arkistohaun tulokset näkyvät listassa, jossa ensimmäisenä ovat tuoreimmat artikkelit ja viimeisenä vanhimmat artikkelit. Listauksesta­ näet, missä lehdessä artikkeli on julkaistu. Voit päättää, haluatko lukea tekstin netistä vai kaivatko esiin kyseisen painetun lehden omista arkistoistasi.

Jos unohdat tunnuksesi, ota yhteyttä Lakimiesliitossa Tuula ­Launoseen, tuula.launonen@lakimiesliitto.fi.