Vinkkejä juristin urapolulle

Blogit ja kolumnit
19.02.2024 • Janne Laukkanen

Perehdy erityisesti oikeustapauksiin, ne opettavat oikeuden soveltamista. Huomioi oikeuden eurooppalaistuminen ja kansainvälistyminen. Perustiedot ihmisoikeuksista auttavat sinua ymmärtämään myös yhteiskunnallista keskustelua. Tunnista poikkitieteellisyyden merkitys.

Seuraa sitä mikä motivoi sinua. Etsi ammatillista intohimoasi. Mieti uramahdollisuuksia monipuolisesti, sillä aina ehtii kyllä urautua.

Perehdy huolella, mutta opi myös lopettamaan. Riittävän hyvä riittää, täydellistä ei tarvitse tavoitella.

Tutustu ihmisiin, löydä kiinnostavia kollegoita – tai vaikka elämäsi rakkaus.

Löydä omat tapasi haltioitua jostain ihan muusta kuin työstä.

Nämä eivät ole tekoälyn antamia vinkkejä, vaan lehtemme Henkilö-juttusarjassa viime vuosina haastatelluilta kysyttyjä vinkkejä juristin polulle. Hyvin inhimillisiä sellaisia.

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uuteen asiaan perehtymistä, haltioitumista, innostumista tai (työ)elämän tarkastelua uudella tavalla.

Juttusarjaa suunniteltaessa pidin ajatuksesta, että esitämme haastatelluille aina tämän vakiokysymyksen. Samalla kuitenkin ennakoin, että vakiokysymys saattaa mennä piankin vaihtoon, jos vastaukset olisivat kovin toistensa kaltaisia.

Olinpa väärässä.

Päätoimittajana lehden juttuja tulee luettua monessa vaiheessa toimitusprosessia. Mutta valmiissakin lehdessä tykkään vielä katsoa tuoreen vinkin urapolulle. Monesti ne osuvat meihin kaiken ikäisiin lukijoihin. Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa uuteen asiaan perehtymistä, haltioitumista, innostumista tai (työ)elämän tarkastelua uudella tavalla.

Tämänkertainen Henkilö-juttusarjan haastateltava kehottaa panostamaan filosofiaan ja elämän ikiaikaisiin kysymyksiin! Katso tarkempi vastaus sivulta jutusta.

Antoisia lukuhetkiä.

Kirjoittaja on Juristiuutisten päätoimittaja, janne.laukkanen@juristiliitto.fi, @LaukkanenJanne