Voimavarojen haaskuuta

Kun tälläkin hetkellä on pulaa voimavaroista lähes jokaisella viranomaistaholla, tulisi niiden ja myös kaikkien kansalaisten miettiä, miten tilannetta voisi omalla toiminnallaan tai käyttäytymisellään vähän parantaa.

Tekniikan kehitys on muutamassa vuosikymmenessä ollut todella huimaa. Erilaiset tekniset laitteet ovat monipuolistuneet ja koot pienentyneet. Muistan, kuinka minulla oli vuoden 1989 Hiihdon MM-kisojen stadionilla ”kännykkä”, joka painoi muutaman kilon ja jonka luuri oli puhelimen luurin kokoinen. Nykyiset kännykät ovat niin pieniä, että eivät meinaa pysyä ison miehen ”nakkisormissa”. Myös erilaiset ohjelmistot ja käyttöjärjestelmät ovat kehittyneet. Mutta uutena ongelmana ovat tulleet esiin ihmisten toiminnan aiheuttamat hankaluudet.

Jo pidemmän aikaa on julkisuudessakin keskusteltu siitä, että jotkut ”häiriköt” soittavat hätäkeskuksiin puheluita, joissa ei ole mitään todellista, hätäkeskukselle kuuluvaa asiaa. Nämä sitovat kuitenkin henkilökunnan aikaa ja voimavaroja ehkä sellaisella hetkellä, jolloin joku muu, todellisessa hätätilanteessa oleva yrittää saada yhteyttä.

Kun poliisin toimipisteiden määrä on vuosikymmenien myötä vähentynyt varsin paljon ja aukioloajatkin ovat supistuneet, on poliisi ottanut käyttöön monia sähköisiä palveluja. Kokemukset niistä ovat pääosin hyviä. Kuitenkin yhden palvelun kohdalla on viime aikoina ollut sen verran ongelmia, että sen käyttöaikaa ollaan rajoittamassa. Kyse on sähköisen rikosilmoituksen tekemisestä aamuyön tunteina.

Sähköisen rikosilmoituksen on voinut tehdä jo vuodesta 2003 alkaen, ja niiden ”suosio” on lisääntynyt melkoisesti viime vuosina. Vuonna 2010 niitä tehtiin noin 47 000 ja viime vuonna jo yli 100 000, ja vauhti kiihtyy. Sama tilanne on yöaikaan tehdyissä ilmoituksissa, joita oli viime vuonna jo noin 8 400.

Jos sähköinen ilmoitus on epäselvä tai puutteellinen, poliisi joutuu ottamaan yhteyttä ja täydentämään sitä. Näin sähköisen ilmoituksen ”hyöty” menetetään. Toimipisteessä tehtävän ilmoituksen asiat tulevat kerralla kirjattua. Lisäksi osa näistä yöllisistä ilmoituksista on tehty hetken mielijohteesta ja päihtyneenä ilman, että kyseessä on edes rikos. Esimerkiksi ravintolahan saa valita asiakkaansa ja estää sisäänpääsyn päihtyneeltä. Todellisessa hädässä oleva voi aina soittaa hätäkeskukseen ja saada asiansa hoidettua myös yöaikana.