Yhdessä uudistamista

Blogit ja kolumnit
24.09.2018 • Janne Laukkanen

Keräämme tämän vuoden aikana tarkasti lukijapalautetta Lakimiesuutista. Pyydämme palautetta erityisesti parista vuoden aikana ilmestyvästä numerosta. Numero 6/2018 on yksi niistä (ks. tarkemmin ja vastaa lukijakyselyyn tästä linkistä).

Jo saamamme palautteen mukaan lehteen ollaan monin osin tyy­tyväisiä. Lukijat toivovat sen tarjoavan tuoreita näkökulmia juridiikkaan ja henkilöhaastatteluja oikeudenhoidon parissa toimivista ihmisistä.

Palautteen keräämisen haaste on tietenkin siinä, että helpoiten saamme sitä jo lehteen valmiiksi sitoutuneilta lukijoilta. Sitoutumisesta kertoo jo se, että palautteen antajat kertovat lukevansa kutakin lehden numeroa 53 minuuttia, siis liki tunnin.

Mutta lehden tekeminen on myös jatkuvaa uudistumista, sillä odotukset sen suhteen elävät viestintäkanavien monipuolistuessa.

Paperilehden ohella jaamme jo nyt tietoa Lakimiesuutisten omilla verkkosivuilla ja Lakimiesliitto.fi-osoitteessa.

Lisäksi olemme entistä aktiivisempia sosiaalisessa mediassa. Se on tärkeää, sillä iso osa juristeista käyttää päivittäin yhtä tai useampaa sosiaalisen median kanavaa, Facebookista Instagramiin, Twitteristä LinkedIniin. Kännykkään tarttuminen on osalle paperilehteä luontevampaa.

Somessa myös palaute on paperilehteä välittömämpää: tekstit, videot ja kuvat voivat saada hetkessä kymmenittäin reaktioita.

Somekanavia seuraava analytiikka kertoo, mitä ihmiset aidosti seuraavat – ja mitä eivät.

Paperilehdellä on kuitenkin vahva paikkansa. Parhaimmillaan se on taustoittaessaan ja syventäessään ilmiöitä, päästessään päivittäisen kohinan yläpuolelle.

Olemme uudistamassa Lakimiesuutisia ensi talven aikana. Siksi palautteen kerääminen ja ideoiden met­säs­täminen lukijoilta ei lopu. Lehden uudistamisen toivomme juuri Sinun apuasi. Annathan palautetta niin tästä lehdestä kuin Lakimiesuutisista yleisesti: lakimiesuutiset@lakimiesliitto.fi