Jäsenedut tutuiksi: CV-coach

Apua asiantuntijalta

Lakimiesliiton jäsenet voivat hyödyntää monenlaisia urapalveluita. Työnhakua tukevat dokumentit voi hioa kuntoon CV-coachin kanssa. Henkilökohtaisessa palvelussa asiantunteva valmentaja tutustuu lähetettyihin dokumentteihin etukäteen ja soittaa sovittuna aikana. 

CV-coach auttaa kertomaan parhaalla mahdollisella tavalla omista kyvyistä ja osaamisesta, oli kysymys sitten pitkän työuran tuoman kokemuksen tiivistämisestä, hakemuksesta ensimmäiseen työpaikkaan tai vaikka LinkedIn-profiilin parantamisesta.

 

CV kuntoon

Rekrytointialan ammattilaisten kanssa hiottu CV parantaa työnhaun mahdollisuuksia. Ammattimaisesti viimeistelty CV vakuuttaa sisällöllään ja visuaalisella ulkoasullaan.

Hyvin tehdystä juristin CV:stä näkee nopealla vilkaisulla, miten perusteellisesti ja kunnianhimoisesti henkilö tekee työnsä. Tyypillisesti CV:ssä on ytimekkäitä tarinoita onnistumisista eri työtehtävissä – tarinat jäävät paremmin mieleen kuin listat työtehtävistä. 

Ansioluettelossa tulisi olla

  • yhteenveto, josta rekrytoija saa hyvän yleiskuvan
  • työkokemus riittävän tarkasti kuvattuna
  • koulutus, jatkokoulutus ja luottamustehtävät
  • kielitaito ja IT-taidot
  • mahdolliset julkaisut ja suosittelijat.

 

Työhakemus tiivistää osaamisen

Tietty paikka kiikarissa? Valmentaja voi auttaa tekemään työhakemuksesta parhaan mahdollisen perehtymällä työpaikkailmoitukseen ja hakemukseen. 

Työhakemus on enimmillään sivun mittainen, olennaisen esiin tuova dokumentti. Hakemuksessa tuodaan esiin työnantajan näkökulmasta oleellisin osaaminen sekä perustellaan motivaatio paikan hakemiseen.

Työhakemukset kannattaa aina räätälöidä erikseen haettavasta työpaikasta riippuen sekä muistaa, että työhakemuksen tärkein tehtävä on saada kutsu haastatteluun.

 

Juristi LinkedInissä

CV-coachin kanssa voi myös keskittyä kehittämään omaa LinkedIn-profiilia työnhaun välineenä. Kannattaa muistaa, että LinkedIn on muutakin kuin CV verkossa: siellä voi paitsi profiloitua ammatillisesti, myös verkottua sidosryhmiin, osallistua keskusteluihin ja vaikuttaa.

Parhaimmillaan juristiprofiili on aitoihin vahvuuksiin ja osaamiseen perustuva profiili, joka kertoo henkilöstä, mikä häntä juridiikassa kiinnostaa, mihin asioihin hän haluaa vaikuttaa työllään sekä millainen työhistoria ja ammatillinen verkosto hänellä on.

LinkedInissä kannattaa

  • panostaa ensivaikutelmaan
  • laatia yhteenvedosta vahvuudet, osaamiset ja tavoitteet kertova kiinnostava esittelypuhe
  • esitellä työhistoria aikaansaannoksia ja tuloksia korostaen
  • tuoda koulutusosiossa esiin myös täydennys­koulutukset ja erityistutkinnot.

 

Miten toimin?

1. Varaa aika puhelinvalmennukseen ja saat vahvistusviestin sähköpostitse.

2. Tallenna ajanvarauksen yhteydessä järjestelmään oma CV:si sekä mahdollinen hakemus ja työpaikkailmoitus valmentajalle taustatiedoksi.

3. Maksa nettipankissa 30 euron omavastuumaksu.

4. Valmentaja tutustuu materiaaliin ja soittaa sinulle varattuna aikana. Jos dokumenttisi on docx-muodossa, voitte muokata sitä yhdessä valmentajan kanssa keskustelun aikana Google Docsin kautta.

**

Kiinnostuitko? 

Varaa aika CV-coachille osoitteessa urapalvelut.fi/lakimiesliitto. Lakimiesliitto subventoi palvelua merkittävällä summalla niin, että palvelun käyttäjälle jää maksettavaksi vain 30 euron omavastuumaksu.

**

Teksti: Alisa Kettunen

Asiantuntijoina tekstissä UP Partnersin Heidi Viljamaa ja Johanna Tuutti.