Lakimiesliitto kiinnosti ympäri Suomen

Syksy oli vilkasta aikaa Lakimiesliiton aluetoiminnassa. Liiton edustajat kiersivät puhumassa aluetilaisuuksissa ympäri Suomen ja tuvat olivat täynnä. Kiertueen käytännön järjestelyistä Liiton toimistossa vastannut järjestöpäällikkö Olli Niemi on tyytyväinen tuloksiin.

– Aluetilaisuuksiimme osallistui kuluneen syksyn aikana noin 800 ihmistä. Kiinnostus oli jopa suurempaa, mitä odotimme, Niemi iloitsee.

Lakimiesliitolla on yhteensä 17 alueasiamiestä, jotka vastasivat aluetilaisuuksien järjestämisestä. Olli Niemi on todella tyytyväinen heidän toimintaansa.

– Näiden onnistumisten takanahan ovat aktiiviset alueasiamiehemme. Heille haluamme osoittaa todella isot kiitokset täältä liiton toimistosta.

Kaikki toimiston juristit kävivät puhumassa tilaisuuksissa ja myös Olli Niemi sekä viestintäpäällikkö Aleksi Kalenius kantoivat kortensa kekoon. Liiton puheenjohtajistosta Risto Nuolimaa vieraili Seinäjoella ja Harri Lindberg Kouvolassa. Toiminnanjohtaja Jorma Tilander oli tyytyväinen tilaisuuksien antiin.

– Sen lisäksi, että käymme kertomassa Lakimiesliiton ajankohtaisista asioista niin edunvalvonta- kuin muillakin rintamilla, on meille todella tärkeää päästä keskustelemaan eri alueilla vaikuttavien juristien kanssa ja kuulostella heidän arjessaan pinnalla olevia kysymyksiä. Jäsenten kanssa käydyt keskustelut ovat olleet erittäin arvokkaita, Tilander toteaa.

Täysiä tupia ja paikallista yhteistyötä

Parhaimmillaan tilaisuuksissa oli yli sata osallistujaa. Turun hovioikeudessa pidetty iltama oli osallistujamäärältään suurin ja aivan kaikki halukkaat eivät mahtuneet hovioikeuden juhlasalissa pidettyyn tilaisuuteen. Varsinais-Suomen alueasiamies, hovioikeudenviskaali Minnimari Saari oli iloisesti yllättynyt tapahtuman saamasta suosiosta.

– Oli hienoa nähdä, kuinka kiinnostuneita ihmiset olivat kuulemaan Lakimiesliiton ajankohtaisista asioista. Uskon myös, että vanha ja arvokas hovioikeusrakennuksemme innosti ihmisiä tulemaan paikalle. Presidentti Antero Palaja ja hovioikeudenlaamanni Pertti Liesivuori vetivätkin osallistujille mielenkiintoiset opaskierrokset. Perjantai-ilta marraskuun alussa taisi olla monelle meistä otollinen ajankohta tulla viettämään hauskaa iltaa kollegojen seurassa ja tutustumaan Suomen vanhimpaan hovioikeuteen, Saari kertoo.

Myös Rovaniemen hovioikeuden auditorio täyttyi marraskuun puolivälissä noin sadasta juristista ja oikeustieteen ylioppilaasta. Lapin alueasiamies, laamanni Jyrki Kiviniemi joutui jopa vaihtamaan tilaisuuden pitopaikkaa väenpaljouden vuoksi.

– Vaihdoimme paikkaa käräjäoikeudesta hovioikeuteen, kun ilmoittautuneiden määrä kasvoi niin suureksi, ettei käräjäoikeuteen enää mahtunut, Kiviniemi naurahtaa.

Hovioikeudenneuvos Pasi Oikkonen hoiti järjestelyjä hovioikeuden puolesta ja asiat hoituivat lopulta sujuvasti. Tämänkaltaiset tilaongelmat ovat sellaisia, joita ratkoo mielellään.

Onnistuneeksi on myös osoittautunut yhteistyö aktiivisesti toimivien jäsenyhdistysten kanssa. Rovaniemellä tilaisuus järjestettiin yhdessä Suomalaisen Lakimiesyhdistyksen paikallisosaston kanssa. Lakimiesliiton Mikko Salon ja Tommi Rainerman lisäksi tilaisuudessa puhui professori Juha Karhu. Myös yritykset ovat olleet kiinnostuneita yhteistyöstä.

– Useilla paikkakunnilla tilaisuuksia on järjestetty esimerkiksi paikallisten pankkien tiloissa, Olli Niemi sanoo.

Lakimiesliiton vuoden 2011 aluetoiminnan tavoitteita ja kuvioita pohditaan alkuvuodesta järjestettävässä alueasiamiesten koulutustapahtumassa.

– Viime vuonna meillä oli todella onnistunut sessio ja sen hedelmiä korjasimme tänä syksynä onnistuneiden aluetilaisuuksien muodossa. Nyt on päästy hyvään vauhtiin. Tavoitteena on järjestää jälleen ensi vuonna tilaisuudet kaikilla alueilla ja katsotaan, jos aktiiviset alueasiamiehemme keksivät joitain uusiakin kuvioita. Tästä on todella hyvä jatkaa, Niemi hymyilee.