Uutiskirje – lehtiperheen uusin tulokas

LakimiesUutisten uutiskirje jatkaa painetun lehden tueksi kehitettyjä sähköisiä palveluja. Ennen lehden ilmestymispäivää saapuva sähköinen uutiskirje antaa mahdollisuuden tutustua muutamiin lehden artikkeleihin jo etukäteen verkon kautta. Lisäksi kirje kertoo ajankohtaisista aiheista lyhyesti ja esittelee liiton tulevia tapahtumia.

– Perusajatuksena on Lakimiesliiton tiedottamisen monipuolistaminen ja jäsenen tiedonsaannin helpottaminen, liiton oikeuspoliittinen asiamies Mikko Salo kuvailee taustoja.

Laajempaa tiedonjakoa

Uutiskirje toimii paitsi sisäänheittäjänä verkkolehteen myös tiedonlevittäjänä.

– Kirjeen saajahan voi lähettää uutiskirjettä edelleen kollegoilleen ja näin levittää tietoa vaivattomasti eteenpäin, Salo perustelee.

Ensimmäinen kirje lähetettiin kaikille liittoon sähköpostitietonsa toimittaneille jäsenille. Jatkossa palvelun voi joko tilata tai lopettaa oman mieltymyksensä mukaan.

– Uutiskirje on tässä suhteessa kuten muutkin Lakimiesliiton jäsenedut: jäsen voi valita itse, käyttääkö sitä, Salo toteaa.

Sähköinen lehti ei tipahda luukusta

Verkkolehtien käyttö lisääntyy koko ajan. Verkkoon löytäminen vie kuitenkin aikansa – verkkolehti kun ei tipahda tiettynä päivänä postiluukusta painetun julkaisun tavoin, vaan lukijan pitää oma-aloitteisesti mennä sivuille lukemaan verkkolehteä.

Uutiskirje on kehitetty verkkolehden tueksi ohjaamaan lukijoita verkkoon ja muistuttamaan julkaisuajankohdasta. Sähköisen uutiskirjeen avulla verkkojulkaisukin kolahtaa postiluukkuun, sähköpostiluukkuun.

Painetun ja verkkojulkaisun yhdistäminen lukijaa palvelevalla tavalla on yksi verkkomaailman tuomista haasteista. Jotta uutiskirje tukee molempia, se julkaistaan yleensä hieman ennen painetun lehden ilmestymistä. Näin se toimii myös painetun tuotteen muistuttajana ja saa parhaimmillaan lukijat odottamaan lehteä.