Lari Sorvari on Juristiliiton hallituksen opiskelijaedustaja

Lari Sorvari aloitti oikeustieteen opinnot Turun yliopistossa vuonna 2018 ja on toiminut aktiivisesti opiskelijayhteisössä opintojensa aikana. Hän on ollut Lex ry:n hallituksen tapahtumavastaavana ja puheenjohtaja sekä Lex Libri Oy:n hallituksessa, jonka puheenjohtajana hän nykyisin toimii.

Edunvalvonnan parissa Sorvari on ollut Lexin lisäksi niin tiedekuntansa johtokunnassa sekä Juristiliiton opiskelijavaliokunnassa viimeisen kahden vuoden ajan. Vuoden 2023 alussa Sorvari aloitti Juristiliiton hallituksen opiskelijaedustajana.

Miksi lähdit opiskelemaan oikeustiedettä?

Minua ovat aina kiinnostaneet yhteiskunnalliset asiat, ja lukion aikana oivalsin oikeustieteen olevan se itselleni kiinnostavin ala. Pidän oikeustiedettä hyvänä ja rakentavana tapana ymmärtää yhteiskuntaa. Oikeustieteen opinnot tekevät mahdolliseksi uran itselle kiinnostavien asioiden parissa ja antavat avaimet pysyä yhteiskunnan muutosten mukana.

Mikä sai sinut mukaan Juristiliiton hallitukseen?

Olen osallistunut koko opintojen ajan aktiivisesti opiskelijayhteisöön ja sen kehittämiseen. Nyt kahden Juristiliiton opiskelijavaliokuntavuoden jälkeen koin Juristiliiton hallituksen olevan paikka päästä hyödyntämään kokemustani kaikkien oikkareiden hyväksi ja vaikuttamaan oikkariyhteisön nykytilaan ja tulevaisuuteen.

Mihin asioihin haluat vaikuttaa Juristiliiton hallituksessa?

Haluan vahvistaa entisestään liiton oikkarijäsenten ja ainejärjestöjen vaikutusta Juristiliiton toiminnassa. Opiskelijoiden äänen tulee kuulua ja näkyä entistä paremmin liiton toiminnassa kaikilla tasoilla. Liiton kehityksen ja tulevaisuuden turvaamisen kannalta on olennaista tavoittaa meidät tulevat juristit ja ylläpitää ja vahvistaa jatkumoa ainejärjestöistä liiton jäseniksi valmistumisen jälkeenkin.

Miten pidät huolta omasta jaksamisestasi?

Aktiivinen arki pitää kiireisenä. Huolehdin omasta jaksamisestani pitämällä arjen tasapainossa tärkeillä ihmisillä ja tekemällä itselle mieluisia asioita, joiden aikana voi nollata ajatuksia tai päinvastoin saada tilaa ajatella asioita rauhassa. Harrastan sopivasti liikuntaa eri muodoissa, kuten tennistä ja salilla käymistä.

Kolme asiaa, joita tarvitset päivittäin?

Mielekästä tekemistä, hyvän ruoan ja kännykän.