Jäsenille omistettu juhlavuosi

Blogit ja kolumnit
19.02.2024 • Tuula Linna

Liittomme täyttää kuluvana vuonna 80 vuotta. Vuosikymmenien mittainen matka on tarkoittanut ennen kaikkea yhteistyötä juristikunnan eri ammattiryhmien kesken. Yhteisöllisyydestä ja työn tuloksista voimme olla ylpeitä. Maailmalta ei löydy vastaavia yhtä kattavasti eri juristiryhmät yhdistäviä järjestöjä.

Myös juhlavuonna korostamme yhdessä tekemistä. Kohtaamaan toisiamme eri puolilla maata järjestettävissä jäsenilloissa, joita vietetään juhlavuoden hengessä. Saat tarkempaa tietoa kiertueesta verkkosivuiltamme ja uutiskirjeistä.

Juhlavuosi täyttyy liiton tapahtumista ja koulutuksista – myös liiton tarjoamat edut ja palvelut ovat juhlavuosikunnossa. Esimerkiksi ammatillinen oikeusturvavakuutus on ainutlaatuinen jäsenetu. Kehitämme koko ajan toimintaamme pystyäksemme parhaalla tavalla palvelemaan jäsenistöämme.

Juhlavuosi täyttyy liiton tapahtumista ja koulutuksista – myös liiton tarjoamat edut ja palvelut ovat juhlavuosikunnossa.

Juristeina puolustamme oikeusvaltiota, sen vakautta ja sopuisuutta. Syksyn ja talven kiistat työmarkkinoilla koskettavat myös Juristiliittoa. Olemme Akavan perustajajäsen ja vahva vaikuttaja sen piirissä. Juristiliiton hallitus linjasi tammikuussa, että tuemme akavalaisia vaatimuksia neuvotteluista työmarkkinoiden solmujen avaamiseksi. Samalla hallitus päätti, että Juristiliitto ei osallistu poliittisiin mielenilmauksiin.

Jäsentemme painotukset suuntautuvat aivan perustellusti kahtaalle: työllisyyttä ja talouskasvun edellytyksiä on parannettava ja samalla työelämän tulisi säilyä reiluna. Reilut työelämän pelisäännöt ehkäisevät syrjäytymistä ja lisäävät vakautta yhteiskunnassa.

Vakaus ja turvallisuus eivät enää ole itsestään selvyyksiä. Olisi tärkeää, että vakautta edistettäisiin siellä, missä se suomalaisten omin toimin on mahdollista, kuten työmarkkinoilla.

Hyvää liiton juhlavuotta!

Kirjoittaja on Juristiliiton puheenjohtaja, tuula.linna@helsinki.fi