Jäsenyhdistys Justus ry: Kielikylpy kakkosperheessä

Miksi yhdistys on olemassa?

Justus perustettiin runsaat 30 vuotta sitten edistämään ja kehittämään Helsingin yliopiston Vaasan-filiaalin oikeustieteellistä koulutusta. Erityisesti toimimme justuslaisten eli Vaasassa oikeustiedettä opiskelevien yhdyssiteenä opiskeluaikana. Tavoitteenamme on, että kaikki opiskelijamme viihtyvät täällä ja pääsevät mukaan opiskelijatoimintaan.

Millaista toiminta on?

Vapaa-ajan tapahtumia on monenlaisia, akateemisista pöytäjuhlista maalausiltoihin ja opintopiireihin. Meillä on myös aktiivista liikuntatoimintaa: joogaa, futsalia, lenkkeilyä. Ennen korona-aikaa oli säännöllisiä alumni-illallisia.

Järjestämme tapahtumia myös muiden järjestöjen kanssa, esimerkiksi Pykälän ja Codexin sekä vaikkapa SSHV:n eli Vaasassa opiskelevien hankenilaisten kanssa. Täällä ei juuri ole ollut muita Helsingin yliopiston opiskelijoita, ja siksi pidämme aktiivista yhteyttä muiden yliopistojen järjestöihin.

Järjestämme tapahtumia myös muiden järjestöjen kanssa.

Kansainvälistä toimintaa järjestämme Nordiska Sekretariatetin kautta yhdessä pohjoismaisten oikkareiden ainejärjestöjen kanssa.

Mitä yhdistykseen kuuluminen antaa jäsenelle?

Justus ottaa Vaasaan muuttaneen jäsenensä tiiviisti mukaan opiskelijaelämään. Olemmekin pohjolassa tunnettuja Alla med -hengestämme.

Ja kaksikielisenä järjestönä tarjoamme aika ainutlaatuisen kielikylvyn jäsenillemme: moni tulee tänne täysin yksikielisenä mutta osaa lähtiessään toista kotimaista. Ja sivumennen sanottuna täällä Vaasassahan pystyy suorittamaan myös kaksikielisen tutkinnon.

Moni tulee tänne täysin yksikielisenä mutta osaa lähtiessään toista kotimaista.

Valvomme lisäksi opiskelijoittemme etuja niin yliopistolla kuin Vaasassakin.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Jäseneksi voivat liittyä Helsingin yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan Vaasan yksikköön hyväksytyt opiskelijat. Käytännössä kaikki liittyvät, ja tutorit ohjeistavat aina syksyisin, kuinka tämä tapahtuu.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Meidän toimintaamme pääsee helposti mukaan! Moni tykkääkin yhteisöstämme niin paljon, että on alkanut kutsua Justusta toiseksi perheekseen.

Moni tykkääkin yhteisöstämme niin paljon, että on alkanut kutsua Justusta toiseksi perheekseen.

Ja vaikka meidän toimintamme on kaksikielistä, sitä ei tarvitse pelätä. Monet jäsenet ovat alkuun yksikielisiä, eikä toista kotimaista tarvitse osata Justukseen liittyessä.

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen puheenjohtaja Sami Makkonen.