Olen muuttanut ulkomaille, voinko jatkaa Juristiliiton jäsenenä?

Juristiliiton jäsen oli muuttanut ulkomaille, mutta ei tiennyt, voisiko hän jatkaa Juristiliiton jäsenenä ja mitä palveluita liitolla olisi hänelle tarjota ulkomaille. Juristiliiton jäsenistä noin 200 asuu ulkomailla. Suurin osa asuu Brysselissä, mutta myös monet muut maat ovat edustettuja jäsenkunnassa.

Ulkomaillakin kannattaa hyödyntää Juristiliiton palvelut

Jäsenyydenhän saa ulkomailla puoleen hintaan, ja suuri määrä etuja on käytettävissä myös ulkomailla, aloittaa Jaana Halonen.

Halonen toimii Juristiliitossa kehityskoordinaattorina ja on juuri koonnut ulkomaille muuttaville jäsenille kattavan uutiskirjeen, jossa liitto kertoo eduista ja palveluista.

Ensinnäkin Juristiuutiset-lehti on mahdollista tilata myös ulkomaille ilman postikuluja. Toiseksi ulkomailla asuva voi käyttää Juristiliiton edullisia loma-asuntoja ja osallistua normaaliin tapaan lomaviikkojen arvontaan.

Urapalvelut ja webinaarit toimivat yhtä hyvin ulkomailla kuin Suomessakin.

Kolmanneksi urapalvelut ja webinaarit toimivat yhtä hyvin ulkomailla kuin Suomessakin. Ulkomailla asuva voi varata ajan liiton uravalmentajalle ja pohtia hänen kanssaan uraan liittyviä asioita ja toiveita omalla äidinkielellään. Aiheina keskusteluissa voi esimerkiksi olla muutokset uralla tai arvoristiriidat. Ulkomaille muuttoon ja työpaikan vaihtoon voi liittyä tunnetasolla asioita, joita haluaa käsitellä uravalmentajan kanssa. Webinaareihin voi myös osallistua paikasta riippumatta tai katsoa tallenteen myöhemmin silloin, kun parhaiten sopii.

– Ulkomaille muutto voi vaikuttaa myös työttömyysturvaan, huomauttaa Halonen. LL-kassalle kannattaakin ilmoittaa, jos muuttaa ulkomaille työskentelemään tai asumaan, niin kassa voi neuvoa työn vakuuttamisessa ulkomailla.

Ulkomaille muutto voi vaikuttaa työttömyysturvaan.

Lopuksi Halonen haluaa vielä muistuttaa, että kaikkien liiton jäsenten tulisi käydä säännöllisesti Juristiliiton jäsenportaalissa tarkistamassa, että omat tiedot ovat oikein ja ajan tasalla.

– Tämä on meillä vuodesta toiseen toistuva pyyntö jäsenillemme. Jäsenviestimme tavoittavat oikeat vastaanottajat vain, jos tiedot ovat kunnossa. Tietojen päivittäminen käy näppärästi jäsenportaalissa ja siihen menee vain muutama minuutti, kannustaa Halonen.

Ulkomaille muutto kannattaakin siis käydä merkitsemässä jäsenportaaliin heti, kun muuttopäivä on tiedossa, jotta alennettu jäsenmaksu astuu voimaan.