Lex ry:ssä parasta on yhteisö

Miksi yhdistys on olemassa?

Lex on perustettu 60 vuotta sitten Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan opiskelijoita varten. Tarjoamme ison yhteisön, johon kuka tahansa opiskelijamme voi tulla milloin tahansa.

Vapaa-ajan toiminnan lisäksi hoidamme edunvalvontaa: paikallisesti yliopiston hallinnossa, ylioppilaskunnassa ja tiedekunnan eri elimissä sekä valtakunnallisesti Lakimiesliitossa ja Oikeustieteen opiskelijoiden liitossa.

Millaista toiminta on?

Normaaliaikoina Lex järjestää vuosittain kymmeniä tapahtumia: juridisen osaamisen ja työelämätaitojen kehittämisestä aina Akateemisen mölkyn MM-kisoihin ja kerhotilamme Kirkkotien aamuun asti jatkuviin bileisiin saakka.

Poikkitieteellisen yhteistyön lisäksi olemme mukana pohjoismaisessa yhteistyössä.

Lexissä on useita harrastekerhoja. Poikkitieteellisen yhteistyön lisäksi olemme mukana pohjoismaisessa yhteistyössä Nordiska Sekretarietin kautta ja järjestämme oman kv-viikon. Lex järjestää myös joka kevät valmennuskursseja oikikseen pyrkiville, ja yhdistyksellä on oma yritys, Lex Libri Oy.

Korona-aikana olemme noudattaneet viranomaisten suosituksia ja toimineet paljon etänä. Lexin 60-vuosijuhlat on siirretty maaliskuulta syyskuulle. Juhlimme juhlavuotta kuitenkin ympäri vuoden pienemmillä tapahtumilla myös etänä.

Lexin 60-vuosijuhlat on siirretty maaliskuulta syyskuulle. Juhlimme juhlavuotta kuitenkin ympäri vuoden pienemmillä tapahtumilla myös etänä.

Mitä yhdistys antaa jäsenelle?

Lexissä parasta ovat lexiläiset. Meillä pääsee verkostoitumaan ja luomaan kontakteja sekä loppuelämän ystävyyssuhteita. Lex tarjoaa jäsenille muun toiminnan lisäksi jäsenpalveluita, etuja ja stipendejä. Jäsenemme ovat automaattisesti myös Lakimiesliiton jäseniä ja voivat nauttia sen tarjoamista eduista.

Edunvalvonnassa pidämme esillä erityisesti opiskelijoiden hyvinvointia.

Edunvalvonnassa pidämme esillä erityisesti opiskelijoiden hyvinvointia. Opetusta pyrimme kehittämään – yliopistojen sisäinen rahanjako kaipaa muutosta, koska oikeudenalojen perusteiden opetukseen tarvitaan muutakin kuin massaluentoja.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan notaari- ja maisteriopiskelijat voivat liittyä jäseneksi helposti nettisivujemme lomakkeella ja maksamalla jäsenmaksun.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Opiskelu on ihmisen parasta aikaa! Oikis ja lexiläisyys tarjoavat sen yhteisön, joka opiskeluajasta juuri tekee parhaan. Mukana voi olla juuri sen verran kuin haluaa.

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen puheenjohtaja Lari Sorvari.