Vakuutus­lakimiehet ei ole vain vakuutus­yhtiöiden juristeille

Miksi yhdistys on olemassa?

Meidän pääasiallinen tarkoituksemme on edistää jäsentemme ammattitaitoa järjestämällä monenlaista koulutusta. Järjestämme vuosittain noin kuusi seminaaria erilaisista vakuutusoikeuteen liittyvistä tai sitä liippaavista aiheista.

Lisäksi tarjoamme jäsenistölle ylipäätään mahdollisuuden tavata toisia jäseniä, samalla alalla työskenteleviä juristeja. Tätä toteutetaan koulutusten lisäksi kulttuurin avulla.

Millaista yhdistyksen toiminta on?

Koulutuksemme on jäsenistölle ilmaista, ja meillä on ollut ilo saada seminaareihimme korkeatasoisia alustajia. Yhteisiä kulttuuririentoja, lähinnä teatterikäyntejä, järjestämme kerran tai kaksi vuodessa.

Koulutuksemme on jäsenistölle ilmaista, ja meillä on ollut ilo saada seminaareihimme korkeatasoisia alustajia.

Jäsenistö myös osallistuu ilahduttavan aktiivisesti. Seminaarit keräävät keskimäärin viitisenkymmentä osallistujaa, ja kulttuurimenoissa kaikki liput ovat aina menneet. Vuonna 2016 vietimme 85-vuotisjuhlia.

Plus mehän kuulumme kansainväliseen AIDA-vakuutuslakimiesverkostoon. Se järjestää vuosittain parisen seminaaria ja AIDA Europe lisäksi yleensä yhden.

Mitä yhdistys antaa jäsenelle?

Pystymme tarjoamaan hyvin edullista – ilmaista – koulutusta aiheista, jotka liittyvät suoraan jäsentemme työhön. Myös AIDAn seminaarit ovat jäsenillemme pääsääntöisesti ilmaisia, vaikkakin matka- ja hotellikulut kukin hoitaa itse. Vakuutusoikeuteen ja tähän alaan liittyvät seminaarit eivät ole muuten kovin yleisiä.

Mukana on juristeja esimerkiksi vakuutusmeklariliikkeistä, valtionhallinnosta ja asianajotoimistoista.

Yhdistyksessä voi myös verkostoitua erilaisissa tehtävissä toimivien kollegoiden kanssa: kaikki jäsenet eivät suinkaan työskentele vakuutusyhtiöissä, vaan mukana on juristeja esimerkiksi vakuutusmeklariliikkeistä, valtionhallinnosta ja asianajotoimistoista.

Miten toimintaan pääsee mukaan?

Liittymällä jäseneksi. Sääntöjen mukaan jäseneksi pääsee jokainen vakuutusjuridiikasta kiinnostunut lakimies – jonkinlainen liittymä vakuutusoikeuteen tulee olla. Jäsenhakulomake löytyy yhdistyksen nettisivuilta helposti omalta välilehdeltään.

Terveiset jäsenyydestä kiinnostuneelle

Jos yhtään tuntee kiinnostusta, kannattaa ehdottomasti liittyä – ja sitten käyttää tarjontaa aktiivisesti hyväkseen. Jos kaipaa lisätietoja, nettisivuiltamme löytyvät niin säännöt kuin yhteystiedotkin. Kyselkää, kerromme mielellämme lisää!

Kysymyksiin vastasi yhdistyksen puheenjohtaja Jussi Laasonen.